vineri, 26 octombrie 2007

Din seria 'explorer' (vineri,17:54, inainte de concediu)

Linux est un sistem de operare f bun..e sublim darrrrrrrr ii lipseste cu desavarsire photoshpu'. Inlocuitorul lui pt linux este GIMP cunoscut la noi (cubus) si ca 'ghimpu'' sau 'my best friend, the gimp'. Si daca IE nu te scoate din minti mergi la sigur cu GIMP.. te scoate din minti, tzatzani, papuci, te calca pe nervi si bataturi, te face sa dai cu pumnu' in masa si am descoperit ca te face chiar sa musti din masa.

joi, 25 octombrie 2007

Despre imbratisari

Vroiam sa te imbratisez si parca prin dorinta asta iti vedeam si lacrimile din ochi. Chiar vroiam..dar, fir-ar sa fie, ca niciodata nu reusesc! Pe toti vreau sa-i imbratisez..lumea intreaga, de-ar incapea intr-o imbratisare. Nu pot. Pur si simplu nu pot. De fiecare data cand ma gasesc pe punctul efectuarii unei imbratisari esuez. Simt tensiunea, imi aud inima batand a drag, vreau sa traiesc vesnicia acelei imbratisari si cand sa o fac, bratele nu ma asculta! Parca-s cusute, la masina, de corp. Si imediat rationalul din mine '-stai dom'le cuminte!' Nu mi-e frica de imbratisari (desi mi-am pus singura eticheta asta)..nu mi-e frica de cei pe care vreau sa-i imbratisez..mi-e frica de mine..
N-am scuza, dar totusi iarta-ma.
Hei, stie careva daca pot sa urmez niste cursuri?

thoughts


Sa-i spun..sa nu-i spun..sa-i spun..sa nu-i spun..sa-i spun..sa nu-i spun..sa-i spun..sa nu-i spun..sa-i spun..sa nu-i spun..sa-i spun..nu ma iubeste..nu-i pasa..ce daca..nu ma doare..

marți, 23 octombrie 2007

Mama lui de explorator..

Nu, nu ma refer la Livingstone sau la altii din breasla lui. Ma refer la internet explorer. Pana azi n-am crezut ca un browser te poate face sa plangi..sa plangi zic? Sa te aduca in pragul disperarii vroiam sa zic! De ce??? De ce interpreteaza acealsi padding diferit?? De ce nu preia background-image?? De ce la el 1px nu e UN PIXEL!!!??? (Intrebarile lui Hamlet sunt mici copii pe langa ale mele.) Bai, si parca o face intentionat. Nu stiu..cred ca o iau razna..da am impresia ca de fiecare data cand dau ctrl F5 si nu se schimba nimic, parca ranjeste la mine 'na, ca nu poti sa ma obligi sa fac nimic. Tot cum vreau io fac. Poti sa scrii 1000000 de css-uri. N-am chef.'- si-mi scoate limba. Jur!
Oh, yeah si pe poza am copyright (al meu)

luni, 22 octombrie 2007

Deghizare

Zilele trecute am vrut sa ma fac copil mare. M-am imbracat ca un om mare, m-am incaltat ca un om mare, mi-am lasat colturile gurii in jos (sa fim seriosi), cu o privire usor ingrijorata..m-am uitat in oglinda..'da, ce mai, ca un om, pardon, copil mare'. Asa am luat-o din loc. Eram convinsa ca nimeni nu-mi va ghici deghizarea, dar stupoare..tot copil mic eram. Cel putin asta am inteles din atitudinea celorlalti. Buuuuuuuuun..la prima oglinda verificam ce nu e in regula. M-am uitat si m-a bufnit rasu'! :) Nasu' dom'le! Aveam nasu' rosu. Rosu ca intr-o seara de iarna, dupa o tura maxima de sanius, bulgarit si tinut paru', ce iesea de sub caciula, in gura..Asta m-a dat de gol..

Lunea, cand iarba nu creste..

..normal ca nu creste ca doara a nins..cum sa creasca?? Dupa o duminica in care am dormit pan' la unspe', am mancat cartofi prajiti, ne-am bulgarit ca pe vremuri, vine o zi de luni. Luni, cand ma trezesc la 7, n-am timp sa mananc acasa, merg la munca etc etc. A da! si ma doare maseaua de minte de mor!! Parca prostia ar trebui sa doara, right? Am luat o pastila..comprimat filmat (aham..d-aia is asa scumpe,sunt filmate inainte sa le ambaleze) da parca ma doare mai tare..
Revenim dupa ce-si face efectul..
Eeei, parca ceva-ceva mi-o mai trecut. Ziceam ca a nins..m-am trezit (in pragul amiezii) si m-am uitat pe geam sa vad cata zapada s-a pus. Era..cat sa te bucuri. Si cauciucurile, in care vara tinem flori, erau acoperite cu un strat gros si aratau ca niste briose cu frisca :P yummy! Gustos gand de dimineata. Intre timp s-a cam topit zapada dar io inca sper ca de ziua mea ma voi da cu placa. :D
Sa creasca iarba!

vineri, 19 octombrie 2007

'Les Miserables' - varianta mioritica

Junk food in contextul de astazi (curatenia de la camine) inseamna de fapt mancare aruncata la gunoi. :)
Pe langa mancare am mai gasit de toate cele. Impreuna cu cei din echipa mea - de gunoieri 1 (Carmen, Beni, Bety si subsemnata) am ajuns la conluzia ca putem sa ne facem casa. De la cani pana la sosete si lenjerie intima, accesorii P.C., cauciucuri, capace de roti, oglinzi si muuuuuuuuuuuulta mancare (asa ca sa faceti si voi o idee: sarmale, pui la borcan, salata orientala, maioneza, varza, mere, mancare semi-digerata etc).
Nu ne-a fost teama de nimic (poate un pic de hepatita!). Cu manusi, saci si tricouri, pe spatele carora am scris cu marker 'AMiCUS' - ca sa stie tot poporu' cine-i scoate din mizerie, am pornit in misiune. Pot sa zic ca am fost chiar norocosi ca nu ne-am trezit cu vreun borcan in cap, ca am gasit doar cateva excremente (de om!- ca nu pot sa zic umane), ca sosetele erau din aceasi pereche si nu miroseau, ca am gasit niste maturi care ne-au mai usurat munca de culegere a chistoacelor de tigari...
In rest...am facut o impresie buna, mai ales la administratia caminelor. O fo' fain ma, ce mai.
Ca si concluzie: Intelectualii Romainiei traiesc in mare mizerie.

joi, 18 octombrie 2007

N-o sa va amanetez..nu pe toti

Nici nu visam ca va trebui sa cred asa de repede..atata raspundere..ar trebui sa intru in sevraj dupa Cuvant. Aici mai am multe de zis da' ma preseaza un template ce tre' sa porneasca in 10 min spre client ;)). Deocamdata pot doar sa promit ca nu voi canta niciodata la congresele nationale (sau in alte ocazii) 'Flori frumoase-n calea mea'. Over and out

miercuri, 17 octombrie 2007

S-a indragostit. (sau, mainile pe volan)


E vorba de fratele meu, care de cateva saptamani a mai adaugat la piramida lui Maslow si scrierea de sms-uri catre prietena. La masa, pe strada, in magazin..non-stop! Chiar si in masina, in timp ce conduce! Deunazi (cam alaltaseara), eram in drum spre casa, o strada cu sens unic fara circulatie multa, el ..scria mesaj. Masina merse drept un timp cand incepe usor sa devieze (aproape insesizabil). A reusit totusi sa se trezeasca din reverie inainte sa trag io de volan si a redresat masina. Si cugeta-i io asa: 'Asa e cand esti indragostit. Drumu' e drept, fara circulatie - nu mai vezi, nu mai auzi pe nimeni, nici nu-ti dai seama cand o ia "masina" pe alaturi si poc!' Mi s-a intamplat si mie sa intru in parapeti de vreo 3 ori si parca la ultima am busit-o cam rau. Ocazie cu care m-am hotarat: "Gata! Ochii pe sosea, mainile pe volan!" (e drept..e plictisitor sa te uiti numa' la sosea asa ca mai trag cu ochiu pe geam dar mainile sunt pe volan, clar!)

"Nu ti-am spus ca daca vei crede.."

Mancam dimineata ceva cu cartofi si vinete - mult prea sarat in orice caz - cand incepura si ochii-mi sa produca sare. Ciudat..foarte ciudat. De ce plangeam? Nu ma certase nimeni, era soare afara, primisem si un bonus :P. Ce's cu lacrimile astea dom'le?O scurta scannare a sufletului..chrrbzzzchrzbzzszs..Aha! Asta era. Eram suparata pe mine si pe toti ca incetam sa luptam (cuvinte mari). Fir-ar sa fie! Ce daca a facut iar o prostie? Go on..Si eram nervoasa ca nu sta in puterea mea sa schimb tot, ca sunt prea pasiva uneori.. si somnoroasa (mai ales)..uff. Da, capu' sus! Asa mi-am zis. M-am spalat pe fata si m-am dus sa ma spal si pe suflet si zice asa: 'Domnul va zidi iarasi Sionul si se va arata in slava Sa'. Da..Mi-ai spus..Voi!

luni, 15 octombrie 2007

windows la pachet

Imi vine a rade da' si a plange (ca'mparatu' din poveste). Azi. Eram concentrata asupra unui padding ce nu vroia sa se alinieze nicicum cand o musculita, d'aia de-si traieste viata..umm..ziua..la maxim, se aseaza pe marginea monitorului. Si io cica s-o sperii cu cursoru' de la mouse. Faza penibila e ca mi-am dat seama abia dupa a treia incercare de ce nu zboara musca..Am ras..nu e prima oara cand fac d-astea. Deunazi ma dusei la un chiosc si ii zic vanzatoarei: 'umpachet de windows, va rog'. Vad ca vanzatoarea nu face nicio miscare.'umm..(procesez, procesez)..winterfresh! winterfresh!' Am ras. Intr-o alta ocazie scapai un caiet in apa (din cauza unei miscari gresite) si vrui (cu toata sinceritatea recunosc) sa dau 'undo' sa fac alta miscare. M-am speriat. Ca sa nu mai zic ca oridecateori caut ceva intr-o carte ma gandesc la ce bun ar fi un ctrl f. Ma sperie umpic treaba asta. Daca mi se-ntampla numa' mie..ok..oricum n-am toata tigla pe casa.;)) Ma intreb..in caz de inec (nu stiu sa inot) o sa caut F1???

Post concert

A fost..hmm..mai sus de asteptari (intre paranteze fie spus, nu e bine sa ai asteptari). Nu ti s-a intamplat sa iasa un lucru atat de bine incat pur si simplu sa n-ai ce spune?..ramai asa..blank. Multi oameni, multe instrumente. La "Gloria" am inchis la un moment dat ochii si m-am gandit 'hei, daca as muri acum fondu muzical nu s-ar schimba'. Tre'a sa fi fost acolo..

vineri, 12 octombrie 2007

Hocus Pocus

Am aflat de ceva timp, cu amuzament, uimire si (trebuie sa recunosc) dezgust, de la ce vine "Hocus Pocus". Pe vremea Intunericului cand slujbele se tineau in latina, muritorii de rand aveau oaresce dificultati in intelegerea liturghiei. Astfel ajunsi la partea cu "Hoc est corpus" oamenii o traduceau pe limba lor "Hocus-Pocus", ca si cum ar fi un act de magie ce facea preotu' acolo. Pai deh...magie..cum adeca sa faci tu din paine trup?

joi, 11 octombrie 2007

Cred



Hmm...da..cred. Nu, nu in sensul asta romanesc; exprimand indoiala si doar o mica posibilitate de a crede. Nu! Cred..ca in "credo" (din latina). Am realizat asta la ultima repetitie de cor. Eram la partea cu "credo" (evident :P). Franck a prevazut intrarea corului in piano (de 2x chiar). Si mi-am zis "cum sa zici 'cred intr-unul Dumnezeu Facatorul cerurilor etc etc' in piano?" Lamurirea nu s-a lasat asteptata. Piano nu inseamna timiditate, frica, indoiala (bine, poate fi folosit si asa). Nu, dom'le, e piano ca zici pt tine...'cred'. Si dupa ce ti-ai zis de doua ori Franck are grija sa auda toata lumea...urmeaza doua declaratii de credinta in ff. Da, CRED.(punct) si atat; nu urmeaza 'ajuta necredintei mele'. Cred...si Ii voi vedea slava.