miercuri, 25 februarie 2009

Olmoust fărgat

Zilele trecute a luat nastere prima mea aplicatie php, despre care Gabi zice ca am facut-o pt NASA :)).
Este un chestionar cu intrebari aleatorii, ce mi-au venit in minte dupa 5 ore de munca si tot atatea de tiuit in urechi. Na, eniuei, nu e mare lucru pt cine stie PHP. Bat ai em praud.
Mon aplicaţion

Vineri, pe partie


Lö peisajj


Speedster, eu, prietena lui Andreas, Beni si softul


Andreas ä lö peisajj


Lö peisajj again


In Sonnenloch, modelling


Reclama la iepuri


Dan lö boscheti, nereusind sa iau virajul

joi, 12 februarie 2009

Mica publicitate

Am citit azi-dimineata in ziar:
'Vand urgent loc de veci in cimitirul Sf. Paraschiva'

Ajutor, sunt pe viata si vand urgent loc de veci!

N-am crezut niciodata

N-am crezut niciodata ca o sa ma dau pe skateboard ascultand Dies Irae din Requiem-ul lui Mozart. Asta am facut aseara si a fost fain. :D

miercuri, 11 februarie 2009

Revelatie

Revelatia in sine a avut loc, desigur, tada..la baie. Insa procesul pana la ea a fost ceva mai lung. Cu toate ca ea a fost intotdeauna acolo in minte, am auzit-o intro forma sau in alta de zeci de ori.. aproape cliseica si totusi a fost o revelatie autentica. Deci: A-ti incredinta soarta in mana lui Dumnezeu inseamna sa-L lasi sa-ti ia si sa-ti dea.
Cand faci asta ai pace, ai, pe bune.
Inca odata imi redeclar dependenta! si bine e.

Despre matematica si viata

Cu cat cresti mai mare cu atat matematica incepe sa aibe tot mai putine limite. La gradinita faceam concurs cine poate sa numere pana la 10. Daca treceai de 12 si stiai si 13 erai un fel de geniu. Dincolo de 13 era un mister mare, o ceata in care nu stiai pe unde s-o iei, in care te loveai de numere gigantice care amenintau sa te manance daca nu le ziceai in ordine. In cls I se ridica ceata binisor si afli ca numaratul merge dincolo de 13, dincolo de 745, dincolo de 187.362, trebuie doar sa te concentrezi si poti sa numeri pan al infinit. Cu mare placere numaram la 'scunsea un doo infinituri sau chiar trei. Acum numerele sa si adunau si se scadeau. Mai tarziu se inmulteau si se imparteau. Totusi, daca dadea cu virgula..vorba aia 'da cu virgula'..asta inca nu stiu sa fac deci nu impart. Aici e limita. Si tot asa, pe masura ce cresteam limitele dispareau una cate una. Problema e ca odata cu disparitia limitelor tre'a sa invat tot mai mult, sa inteleg chestii aparent absurde, sa invat chestii pe dinafara si tot asa. Si tot asa e si cu viata. Lumea mea, la gradinita, era inalta de 80 de cm, colorata dupa fusta galbena cu funde roz si dupa camasa albastra, lata cat camera, fata blocului, curtea de la gradi si lada cu jucarii la un loc si grea cam cat puteam io sa ridic. Pe masura ce am crescut s-au schimbat si limitele. Am putut sa ridic mai mult, sa vad mai multe culori, sa ma uit in sus, sa trec strada, sa merg pana in statie. Tre'a sa am grija la masini, sa am grija sa nu ma ploo, sa-mi dau seama ca daca alerg fara grija o sa-mi julesc genunchii si tot asa. Acum..in secuna asta as vrea sa stiu sa numar numa' pana la 11.

luni, 9 februarie 2009

Sambata

Sambata a fost, cum bine zicea Carmen, a meant Sabbath. Cu o predica care ne-a vorbit tuturor, un cor, chiar doo, inspirat. Plimbare prin pregustarea primaverii. Stateam pe banca. Cinci oameni si un mazare si ne uitam la copii ce se dadeau pe topogan. O fetita, sus fiind, se uita cu uimire intre picioare, cu un soc nedisimulat exclama 'Fac pipi!' Inca o privire la locul cu pricina..apoi dezamagita: 'Am facut pipi..' Seara ne-am reamintit de sistemul evreiesc de a gandi, dupa care i-am cantat lui Alin, care ne-a parasit si de care mi-e dor inca de ieri. Si poze:
Carmen, Beni, Beti, Cristina si Mazare

Roxi si Toni


Beni, Carmen, eu, Beti
Uat du ui hev in hir?



Ce fac cand nu am ce face..gata, ma inscriu la festival
Mostra de amicus



Gud clin fan

Poze din Fagaras

Saptamana trecuta am fost in Fagaras sa conduc un workshop. A fost foarte productiv. N-am prea multe de spus. O experienta interesanta. Poze din Fagaras in schimbul cuvintelor lipsa.

Ciuperca gigant de langa gara.

Traisca reciclarea




In drum spre casa

Am visat

Azi-noapte am visat ca tu erai Donald iar eu eram Daisy :)) Dar asta se explica pentru ca la masa de seara am citit comics. Apoi am visat ca am fost la bazin, dar si asta se explica pentru ca ai mei mi-au povestit ca au fost la bazin ieri. Intre toate povestile astea cu rate si ape tot trecea cate-o frantura de vorba 'Lumina aceasta era adevarata Lumina'..explicatia? Inainte sa adorm am citit umpic din Psalmi 'Israele, încrede-te în Domnul! El este ajutorul si scutul lor. Casa lui Aaron, încrede-te în Domnul! El este ajutorul si scutul lor. Cei ce vã temeti de Domnul, credeti-vã în Domnul! El este ajutorul si scutul lor.Domnul Si-aduce aminte de noi: El va binecuvânta, va binecuvânta casa lui Israel, va binecuvânta casa lui Aaron,va binecuvânta pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici si pe cei mari.' Tocmai de ziceam ieri ca am nevoie sa aud mai tare 'ai incredere in Mine'..si asta nu e tot. Dimineata, cand m-am trezit, imi staruia in minte 'lumina..lumina. Unde scria oare de lumina?..Gaaata! Stiu! In Ioan!' Inidid..cat iubesc eu versetul asta 'Lumina lumineaza in intuneric si intunericul n-a biruit-o' Ghet it? N-A BIRUIT-O. Nu, absolut deloc. Si nu se opreste aici caci 'Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi plind de har si de adevar. Si noi am primit slava Lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal'
Nu ti-am spus ca daca vei crede vei vedea slava lui Dumnezeu?
Cred.

duminică, 8 februarie 2009

Varza

Acum am senzatia ca totul e varza. Mai rup o foaie..maine examen, ai scris portofoliu? Nu. Alta foaie..paru' imi sta groaznic. Alta foaie..Alo? Aaa, n-ai chef de vorba. Alta foaie..iar imi curge sange din nas si ametesc in mod inexplicabil. Alta foaie..Avem reptitie? Gata, ajung doua piese. Alta foaie..Mai e de facut dizainu ala, ala, ala si ala. Alta foaie..Telefonul nu imi folosete decat sa raspund nevoilor sporadice ale altora. Alta foaie (putreda rau)..nu e zi fara cearta si daca e se face raportu' in urmatoarea. Alta foaie..cosmaruri in serie sau artistice. Tot rupand foaie dupa foaie si in urma unei discutii despre alcool incep sa-mi doresc sa fac tuica de varza.

Totusi, e un gand care tot (re)(de)vine in minte: ai incredere in Mine. As vrea sa-l aud mai tare si mai des. Am nevoie de pumni tinuti.

vineri, 6 februarie 2009

Erata

E greu sa recunosti ca ai gresit atunci cand ai gresit. Eu am descoperit abea cum, dupa aproape un an. Am scris eu cu ceva timp in urma urmatorul post:
Curcubeu peste ani
Am realizat zilele trecute ca lumea mea e un fel de curcubeu..
Lumea mea e portocalie de la..hmm..ciorba de fasole verde si de la cojile de portocale pe care imi place sa le miros. E alba de la zapada (pudra daca se poate) si de la camasa de concerte. E verde de la iarba pe care-mi place sa calc desculta si verde de la salata de papadie. E rosie de la sangele care-mi da pe nas in momentele cele mai nepotrivite si mai e rosie si de la Amicus. Si mai e si galbena de la soare si de la porumb copt pe plita. E neagra de la notele ce-mi fug uneori de sub ochi si neagra de la zilele in care as vrea sa dorm de dimineata pana seara. E mov de la mirosul de liliac si mov de la tricoul in care-mi place sa dorm.Si e albastra. Albastra de la cerneala cu care-mi place sa scriu si albastra..hmmm..albastra de la cer. :)
Si ca tot veni vorba de cer zice Moise la un moment dat "curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, el va sluji ca semn al legămîntului dintre Mine şi pămînt."


si comentariul:
Dar stiam ca a fost legamantul cu Noe dupa ce a iesit din arca si a adus jertfa...
Da-mi, te rog trimiterea.
De cand sunt in Anglia mananc multa Biblie dar de faza cu Moise si curcubeul inca nu am dat!
Branduse si o traista de liliac.
Peste doua saptamani o sa cant cap coada Fur Elise.

Asadar, ai avut dreptate, desi mi-a luat aproape un an..curand un an.

Aproape perfect

Ora: 01:34 am
Locul: langa o sursa de caldura
Mancarea: pizza veg cu sos de usturoi
Tara: gresita

joi, 5 februarie 2009

Plagiere, plagiere dar sa n-o stim si noi

Am dat din greseala peste un cantec. Numit 'A Lovers's Concerto' si cica
"A Lover's Concerto" is a pop song written by American songwriters, Sandy Linzer and Denny Randell, and recorded in 1965 by The Toys. Their version of the song was a major hit in both the United States and the UK during 1965.
si se zice despre el ca
Few records are this perfect. Riding across one of the most deceptively hook-laden melodies ever conceived ... 'A Lovers Concerto' marks the apogee of the Girl Group sound."
si apoi se mentioneza ca este bazat pe menuetul in sol major a lui Bach din carticia lui Anna Magdalena. Bazat??? ESto o copie aproape fidela si ma intreb de ce a fost nevoie de doi compozitori ca sa-l copieze? Si a fost un hit?? Ai em dizgastid.

A Lover's Concerto


Bach's Minuet

miercuri, 4 februarie 2009

Sms

Trebuie sa mai am pe undeva unele, m-am amuzat oricum.

De la R.16.mar.2005.11:36
“Sunt mandra de tine!:-)Cand o sa dai si la franceza din kafka o sa fiu the mandrast!O zi bistosh!“

De la B.15.mar.2005.10:15
“Ba mai mult,madularele trupului,care PAR mai slabe,sunt de neaparata trebuinta...Dumnezeua intocmit trupulin asa fel ca sad ea mai multa cinste madularelor lipsite de cinste…”1 Corint.12:22

De la R.14.mar.2005.20:37
“Lasa prosiile si apuca-te de invatat!;-)“

De la R.13.mar.2005.22:35
„<...>Ce sa zic,succes in lupta aproape inutila pe care o duci!:-)
O saptamana faina!”

De la B.13.mar.2005.17:54
“Mersi pt. cantarea vietii=)Da’ sunt in camera comitetului si va aud.Sac!Bafta la cantat!Ne vedem dupa”

De la A.11.mar.2005.05:27
“danke”

De la G.04.mar.2005.08:08
“Tu misca-ti fundu la scoala daca vrei sa primesti geanta de la meli melo!te astept!replay me!”



De la S.13.feb.2005.18:42
“Fetele de la instructaj si-au indeplinit misiunea?Prin ploaie?Azi oul din parcare mai traia.Stau intr-un microbuz spre mures si ma rog sa ajung.Grusse Ioana“

De la S.05.feb.2005.23:34
„Bine si apoi mergem la o bere,colega asistent.“

De la R.02.feb.2005.11:22
„Pt. Tine ar fi mai bine test oral.Dk te intreaba 2+2 poti sa latri d 4 ori.Scris e mai greu.Vezi ce faci cu purecii aia si nu-ti mai musca colegii!“

De la S.30.ian.2005.19:17
“Zwei madchen fehlten heute sehr/den rodlern heut im weissen meer/nach teliu ging des ausflugs ziel/bis steffen dann ganzblode fiel/nun wartet er im judetean/was d’ radiografiezeiget an.Er grusst euch trotzdem warm und schon.Und will euch Dienstag wiedersehn!“

De la S.28.ian.2005.21:46
„Laura,ioana&1 brief/trosten steffens grossen grief/1 zahn hat er verloren.Zahnlos muss er nun chorproben.Jetzt wird nimmermehr gelacht u. Der mund wird zugemacht!“

De la S.18.ian.2005.23:02
“Cineva mi-a daruit o samanta.Am pus-o in apa sa creasca si ce vad acum seara la intrarea in camera?A inflorit o tulpina ROZ!S-a razvratit astrele!”




De la S.18.ian.2005.23:31
“Was bipaierst du mich?Bin schon deprimiert wg. Der blume.Inchide ochii si sforai,cicerone!“

De la S.08.ian.2005.14:41
”Geht die oberschnepfe und die rentnerin mit mir morgen la prima ora auf den schuler skifahren?“


De la R.18.mar.2005.20:28
“ Tocmai lecturai primul descalicat ai ravasului tau knd sosi in galop alt manuscris identic.Trasei io concluzia ca-i adevarat si o salva d sageti in onoarea-ti!”


De la L.11.mai.2005.8:50
’’Iubite Cicer(r)one,in nobletea dumitale masculina sper ca vei intelege ca unei femei ii este imposibil sa ajunga la timp.Asadar sunt sunt nevoita s alas cheia la secretariat sis a sper inca o data in intelegerea dumitale.iti solicit un bip pentru confirmarea primirii acestui mesaj si altul pt. indeplinire ’’


De la L.11.mai.2005.09:26

’’Iubite Cicer(r)one,credeam k barbatii adevarati punctuali sin u lasa o adamsel(asa se scrie?)in distress.Dar cheia e mai safe la secr.Lasa-i-o lui Cricu!’’

De la S.11.mai.2005.7:2005
’’Infractoarelor,hoate de inimi si afise,einen wunderbaren tag und schone woche.Ich vergesse nicht…


De la D.7.mai.2005.10:05
’’imnul congresului:’’vine dimineatza vietii,vine Domnul vietzii..’’