vineri, 31 iulie 2009

Din tainele Typo3

I am building a website, something about image processing. I usually use bb_languageselect for the multilinguality. Unfortunately this works only with flags, no links or dropdown lists. So, after searching through TER I finally succeeded to find cab_reaurl_languageselector. This is a good extension and easy to implement and configure. It has two dependencies: RealURL and the extension adaltas_realurl_i18n, which makes URL path translation possible at all.
In case you decide to use this extension and the site is hosted in a subdirectory on a local server you will have to extend the class.tx_cablanguageselector_pi1.php on line 170 as follows:
$baseurl = $GLOBALS['TSFE']->config['config']['baseURL'];
if ($baseurl[strlen($baseurl)-1] == '/'){
$baseurl = substr($baseurl,0,strlen($baseurl)-1);
}
$langArr[$lid]['link'] = $baseurl.$langArr[$lid]['link']; }


More to come.

Cautand lucruri bune

Gura vaii



Om pe Om


Clean fun sau 'a small step for man, a huge step for a woman'



O scoarta iubitoare


Portret reusit, desi incadrarea stinks

Un galben genial



joi, 30 iulie 2009

Prejmer va deveni cetatea muzicii timp de o lună

Începând cu 2 august biserica cetăţii fortificate din Prejmer va găzdui cea de-a XI-a ediţie a festivalului „Diletto Musicale”. În fiecare dumincă, începând cu ora 17:00, Biserica Evanghelică din Prejmer, împreună cu Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti şi Fundaţia „Siebenbürgisch- Sächsische Stiftung“, îi aşteptă pe toţi cei doritori la cele cinci concerte din cadrul festivalului.

Pentru ediţia din acest an organizatorii au pregătit publicului lucrări în primă audiţie, în interpretarea ansamblurilor Fior di Suono (Cluj-Napoca) , Traverso, Quartetto Brassovia (Braşov), Cantate Domino (Sibiu) şi Corul de tineret Bach al Bisericii Negre. Vor putea fi auzite, în premieră pentru această zonă, instrumente precum trompeta baroc sau hammerclavier – precursorul pianului modern, folosit de Haydn, Mozart sau Beethoven, în acustica deosebită a bisericii. Şi în acest an scopul festivalului „Diletto Musicale” rămâne acela de a prezenta muzica bisericească din timpul renaşterii şi până în zilele noastre.

Această serie de concerte a luat fiinţă în anul 1999 după ce s-a putut aduce la Prejmer o orgă portativă (numită şi Positiv) care permite redarea muzicii baroce într-o formă foarte autentică. În acelaşi an cetatea Prejmer, cea mai puternic fortificată biserică din Transilvania, a trecut în patrimoniul mondial UNESCO. Pe parcursul ediţiilor precedente numeroase ansambluri şi coruri din ţară şi străinătate au încântat publicul prezent în spaţiul impresionant al bisericii.

Intrarea este liberă, iar la finalul fiecărui concert, conform tradiţiei, spectatorii şi muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduşe sau must de mere ce va fi servit în curtea bisericii.

Program

2 august: Fior di Suono (Händel, Telemann, Pergolesi, Purcell)
9 august: Traverso (Schneider, Bach, Hotteterre, de la Barre, Balvet)
16 august: Quartetto Brassovia (Leclair, Händel, Uccelini)
23 august: Cantate Domino (Marcello, Türk, Mendelssohn, Richter)
30 august: Corul de Tineret Bach & Orchestra (Vivaldi – Gloria, Bach – Jesu, meine Freude, Krebs, Mendelssohn, Miskinis, Spiritual)

vineri, 17 iulie 2009

Despre declaratia de independenta si declaratia de dependenta

Este vineri seara si acum chiar nu mai are rost sa spun cat de mult urasc facultatea si cat de tare isi bat joc unii profesori (poate o sa spun o data cand o sa fiu bine-dispusa), o sa incerc sa sterg indoielile povestind despre independenta si dependenta.
Incepand cu inceputu', am citit in Proverbe 16 ca, omul face planuri in inima lui, dar Dumnezeu ii determina pasii si ca, omul arunca cu zarurile, dar Dumnezeu determina cum cad. Ceea ce ma face sa cred, in sensul de 'crez', ca nu exista conicidente si mai mult de atat, cand esti in mana lui Dumnezeu, planurile si 'nimereala' sunt conduse de El.
Trecand de la asta la declaratii..In declaratia de independenta scrie despre drepturile oamenilor, printre care si 'the pursuit of happiness' (sau goana, vanatoare dupa fericire). Ceea ce este in fapt ok..sa-ti construiesti viata cat poti mai bine..dar daca te uiti in declaratia de dependenta (Prov. 13:21), zice 'blessings chase the godly' (sau binecuvantarile ii urmaresc, fugaresc pe neprihaniti).
Si atunci? Nu merita sa crezi? Nu merita sa te increzi? Nu merita sa te crezi si sa te increzi in Dumnezeul care poate sa invie morti (de care vreti voi) si sa aduca la existenta lucruri care nu au existat? -Romani 4:17
Imi redeclar dependenta..si bine e!

miercuri, 15 iulie 2009

Aberatii

"Cartof, singur la parinti si mandru-n toate cele, precum coaja-ntre dinti si moise in sacele."(din Balada Cartofului)

"Pai fetita are patru ochi si cu ea fac cinci"

"Cele patru faruri si volanu' fac tot cinci"

"Intr-o zi cu trei ceasuri rele daca mai pui si cele doo oglinzi iese tot cinci"

Prozator de ocazie

joi, 9 iulie 2009

miercuri, 8 iulie 2009

Poze Rasnov

O bucata din zidul vechi si o bucata de cer


Coristele patriotice


Ori nu-mi convenea ceva, ori imi era foame (cred totusi ca mi-era foame)


Un nene simpatic



-Da, nu inteleg din ce epoca veniti..totul este nou pt mine..



- Vaaai, cata goliciune! Trebuie sa-mi acopar ochii



Profetii mici vorbesc despre lucruri mari

Citeam deunazi din cartea lui Zaharia, care este un profet mic, si am gasit urmatoru' pasaj:
Atunci m-am apucat să pasc oile de tăiat, în adevăr cele mai ticăloase din turmă. Am luat două toiege: pe unul l-am numit „Îndurare”, iar pe celălalt l-am numit „Legământ”. Şi am păscut oile.

Am nimicit cu desăvârşire pe cei trei păstori într-o lună: sufletul meu nu-i mai răbda şi se scârbise şi sufletul lor de mine.

Şi am zis: „Nu vă mai pot paşte! Cea care are să moară să moară, cea care are să piară să piară, şi cele ce mai rămân să se mănânce unele pe altele!

Mi-am luat toiagul „Îndurare” şi l-am rupt, ca să rup legământul meu pe care-l încheiasem cu toate popoarele.

Şi când s-a rupt, în ziua aceea, nenorocitele acelea de oi care au luat seama la mine au cunoscut astfel că acesta era cuvântul Domnului.

Eu le-am zis: „Dacă găsiţi cu cale, daţi-mi plata; dacă nu, nu mi-o daţi!” Şi mi-au cântărit ca plată, treizeci de arginţi.

Dar Domnul mi-a zis: „Aruncă olarului preţul acesta scump cu care m-au preţuit!” Şi am luat cei treizeci de arginţi şi i-am aruncat în Casa Domnului pentru olar.

Apoi mi-am rupt al doilea toiag „Legământ”, ca să rup frăţia dintre Iuda şi Israel.

Si am constat ca si atunci cand, aparent, Dumnezeu 'rupe' ceva, in realitatea leaga mult mai strans. In pasaj El rupe toiagul 'indurare' si ce face apoi? Primeste ca plata treizeci de arginti, deci isi jertfeste viata. Apoi cand rupe toiagul 'legamant'..rupand legamantul cu casa lui Israel a facut legamant cu toate neamurile!

vineri, 3 iulie 2009

Despre morcovi si relatii

Am plantat morcovi in primavara, ok, admit, si patrunjel si ceapa, dar povestea asta este despre morcovi. Semintele de morcovi sunt foarte mici si greu de semanat. Se amesteca cu nisip ca sa nu cada prea multe in acelasi loc. ok, dar povestea nu este despre seminte ci despre morcovi. Am fost deunazi sa raresc morcovii, caci in ciuda nisipului tot au crescut unii langa altii. Si scoteam morcovi, unii mai subtirei, unii mai bine facuti cand, am tras de unu' si au iesit doi. Nu erau doi, pur si simplu, erau incolaciti unul in jurul celuilalt, fiecare luand forma celuilalt, astfel incat formau un singur morcov. Aproape m-au pacalit, dar cand i-am despartit aratau...jalnic, cel putin..diformi. Si atunci am zis 'asa e si cu relatiile dintre oameni'. Doi oameni (si acum ma gandesc mai ales la beti, langa care cresc de mult), cresc in acelasi pamant, ii incalzeste acelasi soare, ii uda aceleasi binecuvantari, ii umbresc aceasi nori. De frigul grijilor se imbratiseaza, apoi soarele ii face sa fie mai maleabili si mai flexibili..cresc unii in jurul celorlalti, isi acopera defectele, isi completeaza calitatile..sunt frumosi, formeaza o unitate invicibila. Apoi, se cearta sau dintrun motiv sau altul nu mai formeaza o unitate. Ce ramane in urma? Doi oameni diformi, cu slabiciuni la vedere, cu calitati pe care nu mai stiu sa le foloseasca..carora le e frig.
Sa fie soare cald, sa fie pamant bun, sa fie nori care sa-i uneasca mai mult, sa fie ploaie de binecuvantari..sa creasca morcovii impreuna!

miercuri, 1 iulie 2009

Love story meets Viva la Vida

Fix asa numeste aranjatorul urmatoarea piesa. Omu' a luat cele doo cantece (Love story, Taylor Swift si Viva la Vida, Coldplay) si le-a scris impreuna pe motivul ritmicii comune. Tipul de la violoncel e genial sau in spre genial. Are viata in ea, in unele locuri auzi cum bate o inima, inceputu' parca povesteste, are si o parte lirica in care violoncelu' are un rol usor solistic, apoi la un moment dat ai senzatia ca stagneaza, ca se termina si atunci(min 2:47)..tic, tic, tic tot mai tare, incepe din nou sa bata inima si parca pur si simplu infloreste si ajunge la un punct culminant si trece in viva la vida..eniuei, va las sa va faceti singuri o parere. Nu dureaza 8 min, dupa piesa mai vorbeste si nenea pianistu'.