luni, 31 august 2009

Cvintetul ceaiului cald

Altista intarzie la repetitia generala pentru ca a stat sa faca ceai, dar nu-i nimic pentru ca are locul pregatit. Dupa ce canti din capatul plamanului o ora jumate ti se face sete. Da' ce te faci daca nu ai apa? Canti mai departe, n-ai de ales. Totusi, la un moment dat, altista scoate un termos, toarna ceai in capacel ea o gura, ochii sopranei II se fac mari. Bea si ea. Paharul trece la tenor, dupa care bea basul si in cele din urma ajunge la soprana I. Paharul se reumple si face acelasi tur, fiecare band cate putin sa lase celuilalt mai mult. Poate ca o sa zici 'yuk, cum sa bei dupa altii'. Sa sti ca nu iei doar eventuali microbi de la ceilalti..atunci cand bei din acelasi pahar ai luat deja multe obiceiuri si amintiri.
Unele lucruri sunt neasteptate..neasteptat de frumoase.

vineri, 28 august 2009

Dă feivrit song

Mi-am dat seama de ce cantecu' de mai devreme este unul din preferatele mele. Atunci cand il ascult am senzatia ca totul e bine, e liniste, ca totul are un curs, toate sunt la locul lor, clipesti rar si un colt de gura se ridica intr-un zambet..e prea scurt.
O argumentatie mai buna:
Iti da senzatia ca nu are sfarsit. L-as face inel, unind sfarsitul cu inceputul si l-as pune sa cante la nesfarsit! E poarta spre o alta lume.

joi, 27 august 2009

Pentru (turisti) brasoveni

Duminica, 30 august 2009, in cadrul concertelor Diletto Musicale (Cetatea Prejmer), o sa cante corul de tineret Bach (Jugendbachchor). Merita. Mostre din Prejmer gasiti aici si mai jos este o alta mostra din Miercurea Ciuc.



si in Biertan:

marți, 25 august 2009

Trioul cartofilor prajiti

Altista intarzie la repetitie pentru ca a trecut pe la McDonalds, dar nu e nimic, pentru ca soprana i-a tinut loc langa ea. Langa soprana sta tenorul, care in mod exceptional (deobicei) sta in randul sopranelor. Altista are cartofi prajiti pe care-i imparte cu soprana. Aceasta ii da mai departe tenorului. La fiecare pauza, mai lunga de doi timpi, cei trei mananca din mica cutie de cartofi prajiti. In cele din urma, ajunsi la fundul cutiei, altista ii lasa pe cei doi sa termine restul. Urmeaza o mica lupta, dupa care mai raman doi cartofi. Unul mititel si altul mai mare. Soprana il ia pe cel mic si se gandeste 'daca nu-l mananca pe celalalt o sa iau jumate si jumate ii las lui'. Pana sa ajunga gandul la capatul lui, tenorul a luat cartoful si l-a dus spre gura..awww..cand, ce sa vezi? A muscat jumate si jumate i-a lasat ei.
Unele lucruri sunt neasteptate, neasteptat de frumoase.

luni, 24 august 2009

Ă nais ueding

Some anxious and hungry kid


- Tu vorbesti serios?


Ewald, in exercitiul functiunii de tenor


Cand Lauri e la treaba..


Some weird move


'Pot..pot, stiu ca pot! Trebuie sa nimeresc cercul ala'


Ewald, tot in exercitiul functiunii

Incercarea moarte n-are


Anyone, sarmale?


The groom


The groom and the bride



-Hai, te rog, te rog..doar un cos mai dau



Stop laafing! Ol ăf iü!


Some pidgins

vineri, 21 august 2009

Brasov prin 4 ochi


















Nu lasati copiii nesupravegheati


marți, 18 august 2009

Aiv gat tu uords for ol of iu

Trecand prin mai multe in ultima vreme, privind inainte spre momentul cand o sa scriu o carte, discutand cu mai multi oameni, citind mai multe bloguri, vazand diverse intamplari, uitandu-ma la mine si la lucrurile care ma doboara, mergand la cateva nunti, citind anumite carti si tot asa mai departe, am sa va zic doo cuvinte: Free will
..doar tine-ti cont de faptul ca

"For the word of God is alive and powerful. It is sharper than the sharpest two-edged sword, cutting between soul and spirit, between joint and marrow. It exposes our innermost thoughts and desires. Nothing in all creation is hidden from God. Everything is naked and exposed before his eyes, and he is the one to whom we are accountable." (Evrei 4:12-13)

vineri, 14 august 2009

Dupa cum am promis

Aici sunt poze cu mazare din ziua 2, drumul spre casa, reclama la firma tatalui si masa de pranz.

joi, 13 august 2009

Ha ha ha ha

Se pare ca nu..

luni, 10 august 2009

Mazare iz hir

Ha! azi, 10 august, s-a nascut Emma Philippi, zisa si 'Mazare'. Are 3,5 kg impartite pe 52 de cm.
Poze gasiti aici.
Mai multe mai incolo.

vineri, 7 august 2009

Din tainele Typo3

I am using the tt_news plugin for most of the sites. A year ago, or so, I used it for a list of churches. The client wanted the churches to be displayed in alphabetical order. Not hard to do, but then he wanted also the Romanian translation of the titles to be in displayed in alphabetical order.
In order to do that you will have to add the following line to your typo3 template
plugin.tt_news.listOrderBy = (SELECT ttn.title from tt_news as ttn WHERE tt_news.uid=ttn.t3_origuid) ASC

And if you use tt_products the line changes as follows:
plugin.tt_products.orderBy = (REPLACE(REPLACE(productslang.title,'Ţ','T'),'Ș','S'))

More to come.

joi, 6 august 2009

Sebastian's Vodoo

Cuvintele ar fi fost de prisos

luni, 3 august 2009

Rugaciuni nespuse

Am avut de curand momente in care am stat pe genunchi si nu am stiut ce sa ma rog. Am stat pur si simplu. Nu am stiut ce ar trebui sa cer. Si daca nu ai trecut prin valea asta, nu poti sa intelegi cum se poate intampla asa ceva. Sou, pe langa mahnirea deja existenta se mai adauga si asta, ca nu stiu ce sa ma rog.
Citind in Romani am primit alinare:
"And the Holy Spirit helps us in our weakness. For example, we don’t know what God wants us to pray for. But the Holy Spirit prays for us with groanings that cannot be expressed in words. And the Father who knows all hearts knows what the Spirit is saying, for the Spirit pleads for us believers in harmony with God’s own will."

Daca ai rugaciuni nespuse, ele tot vor fi spuse, de Duhul Sfant. Tot nespuse vor fi, dar vor fi intelese de Tatal. Si chiar si asa, tot nespuse vor fi..nespus de frumoase, nespus de fierbinti..nespus de spuse.

Despre jumatati de viata

Acum o jumatate de an am scris intr-un carnetel, in dreptul lunii iulie: 'Aici incepe restul vietii mele'
Acum am senzatia ca traiesc din resturile vietii mele. Cand in varful dealului, cand iara in vale..Si tot in vale aflandu-ma am citit din Iov: "So the Lord blessed Job in the second half of his life even more than in the beginning"

Nu ti-am spus ca daca vei crede..

Cred!..ajuta necredintei mele

Profetii mici vorbesc despre lucruri mari

Un bun prieten a impartasit cu mine o bucatica de Zaharia. Suna asa:

"Căci aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „După slavă M-a trimis El la neamurile care v-au jefuit; căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui."

Huh, nici nu-ti vine a crede..asa e, o promisiune incredibila.