marți, 17 decembrie 2013

3 oameni, 15 lei si o reteta

Am mintit. Nu eram 3, eram doar eu si nu aveam 15 lei. Aveam lire. Putine. Mi'am cumparat paste, ton, ceapa si branza topita. Am mancat 2 zile din ele.
Aseara, fiindu'mi teribil de foame, mi'am amintit de reteta si am refacut'o cu aproximativ 15 lei.
Asadar, o punga de paste fusili. Am luat fusili pentru ca'mi place cum suna, dar cred ca merge foarte bine si cu melcisori sau tuburi. Imi imaginez ca intra sosul bine in ele. Apoi, o ceapa, putin usturoi, o conserva de ton si o cutie de almette.
Calesti ceapa si usturoiul in putin ulei din conserva, adaugi tonul si la urma branza topita si amesteci pana se face totul o crema. Intre timp pastele s'au fiert si dupa ce le scurgi le amesteci cu sosul.
Daca te simti bogat poti adauga si un ardei kapia taiat cubulete.