luni, 29 noiembrie 2010

Leonard Doroftei şi ADRA România intră în ring împotriva Violenţei în Familie

La sfârşitul săptămânii trecute am aflat despre startul unei campanii împotriva violenţei domestice. Între 25 noiembrie – 10 decembrie este perioada dedicată la nivel mondial luptei împotriva violenţei în familie de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) a lansat cu această ocazie o campanie în această direcţie, iar cel care s-a alăturat ca imagine pt. aceasta este nimeni altul decât Leonard Doroftei. (via Beni)



Dar voi lăsa în continuare ca mesajul oficial şi informaţiile de pe pagina organizaţiei să vă clarifice despre ce este vorba.

“Iţi place să dai? Alege-ţi un partener pe măsură!” – Doroftei îşi ironizează adversarul

Leonard Doroftei şi ADRA România vor întâlni în ringul public Fiara Violenţei în Familie, cu 12.000 de knockout-uri în 2010 în faţa unor adversari inferiori fizic: femei şi copii neajutoraţi. Echipa Doroftei / ADRA România va beneficia de sprijinulul voluntarilor, a 25.000 de pliante şi difuzarea de publicitate digitală prin intermediul ecranelor reţelei ZOOM situate în staţii de metrou, universităţi, mall-uri, baruri şi restaurante.

Este pentru prima dată, când Fiara Violenţei în Familie va trebui să îi facă faţă unui adversar redutabil şi suntem pregătiţi să o scoatem din peisaj definitiv. Este uşor să te crezi campion şi să baţi adversari mai slabi, cum ar fi un copil neajutorat sau o femeie, însă dacă eşti cu adevărat bărbat, eviţi o dispută cu acest tip de adversar. Altfel te faci de ruşine! Luptele bărbăteşti şi sportive se duc în ring. Campionii adevăraţi îşi aleg parteneri pe măsură! – a declarat pugilistul Leonard Doroftei, căsătorit de 16 ani şi tată a trei copii, înaintea meciului de 16 reprize.

Alături de pugilist, din poziţia de iniţiator al acestei confruntări, ADRA România aduce ca sprijin Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA cu cea mai mare capacitate din această parte a ţării precum şi campanii de informare şi responsabilizare socială organizate anual.

În ciuda palmaresului statistic al Violenţei în Familie, mulţi observatori consideră că, deşi numărul impresionant de victorii este incontestabil, printre adversari nu s-a aflat niciodată o persoană pe măsură. Observatorii îl văd pe Leonard Doroftei ca favorit alături de echipa ADRA România, dar în box nu se ştie niciodată, uneori decide o singură lovitură; în consecinţă recomandă un sprijin activ din partea susţinătorilor săi şi a celor câteva sute de mii de spectatori estimaţi de organizatori.

Un comentariu:

BeznaWarrior spunea...

"Este uşor să te crezi campion şi să baţi adversari mai slabi,...,însă dacă eşti cu adevărat bărbat, eviţi o dispută cu acest tip de adversar. Altfel te faci de ruşine!"
1) Cine zice ca sunt barbati? Din punctul meu de vedere sunt niste carpe.
"Luptele bărbăteşti şi sportive se duc în ring."
2. ...sau oriunde altundeva, nu neaparat in ring.
si 3) Am avut ocazia sa cunosc un astfel de caz. Treaba nasoala e ca oficialitatile se ocupa fix-pix. Si vorbesc in cunostinta de cauza - dupa plangeri peste plangeri un dosar a reusit sa ajunga de la sectia de militie la Cercetari penale intr-un an de zile. Si pun pariu ca mai mult de o amenda penala individul nu primeste.