marți, 13 ianuarie 2009

Unde sa incep?

Sa spun ca mi-ar placea sa scriu postu' asta cu stilou' si pe ici pe colo sa fie o lacrima ce imprastie cerneala? Unde as putea incepe sa spun despre cat de grozava poate fi dragostea (hai, ridicati o spranceana! Laura spune asta?? Spun.)? Cat de bun poate fi un senvis mancat pe un pod dintro vedere? Cat de racoritoare poate fi o imbratisare atunci cand ti-e rau, cald si nu ai aer? Cat de tare poti sa razi atunci cand alergi sa nu intarzii la munca, cand tu nici macar nu lucrezi? Cat de tare poti sa te bucuri atunci cand gasesti un plic, crezut pierdut, intro parcare, calcat de toate masinile? Cat de gustoasa poate fi o ciorba fara gust si cat de calda poate fi o pizza rece? Cat de frumos poate sa sune o piatra in geam si cata speranta iti aduce? Cat de luminos este becul de 100w care e aprins cand vii de la munca? Cat de calde sunt pijamalele pe care a dormit cineva? Cat de colorat poate fi un apus atunci cand sti ca e pentru tine si cand ai senzatia ca Dumnezeu isi intoarce fata? Cat de armonios poate sa sune un pian dezacordat atunci cand sti ca am invatat piesele alea doar pt tine? Cat de mult poti sa te bucuri de o catedrala deschisa si la o ora tarzie cu un organist ce-ti canta 'toata lupta a luat sfarsit acum'? Cat ecou au intro catedrala cuvintele 'Te iubesc?' Dar in inima ta? Cat de bine e sa fi strans in brate atunci cand visezi urat? Cat de tare doare sa vezi un umeras gol? Cat de 'inc-umpic' ai vrea sa dureze ultima imbratisare? Cat de cald e soarele amiezii ce-mi bate in ochi? Cat de indferenta iti este vremea atunci cand poti sa spui 'uite, e cald' sau 'azi ploo'? Cat de mult crezi ca poate sa iubeasca o pasare mica, sa zicem o vrabiuta? Cat de dulci pot fi niste lacrimi sarate sterse? Cat de sincera e o rugaciune la 4 maini? Cat de bun poate sa fie un senvis intro punga colorata cu un abtibild pe ea? Cat de bine te simiti sa citesti din aceasi Biblie? Cat de rosu poate fi un mar adus pe furis printro usa uitata deschisa? Cat de nespus de dulce poate fi o bomboana gasita in buzunar? Cat de departe este departe atunci cand sunt departe? Cat de mult poti sa cauti o marime mai mica? Cat as putea sa continui sa intreb 'cat'? E de ajuns sa intelegi cat de grozava e dragostea? Pot s-o masor? Pot sa numar dragostea in ore? In zile, poate? In 12 zile? Ce pot sa spun despre 12 zile? Ca au fost si atat? Ce pot sa spun despre o distanta de 6 luni? Ca o sa fie lunga, ca poate o sa fie mai scurta de atat? Pot sa masor timpu'? Dar dorul? Pot sa raspund la toate intrebarile astea? Poti?
Stiu doar ca nu vreau sa mai masor decat credinta (si sper sa iasa putin mai mult de un bob de mustar), sa-I vad slava.
Oricum va fi, stiu ca unul din noi va trebui sa se tina de nas, sa inchida ochii, sa alerge, sa tot pice in gol pana cand intrun final va atinge siguranta apei si a celuilalt. Tocmai pt asta e nevoie de credinta..Deja cred :) Crede si tu

2 comentarii:

Anonim spunea...

E tare ce ai scris. Eu nu am simtit niciodata asa ceva!
Eu nu pot sa iubesc la intensitatea asta. Ma simt bine rece si mi-e frica de viata in doi! Da ma bucur ca s-a gasit un idiot sa te faca fericita...macar cateva zile!

carmen spunea...

in contextul in care un idiot inseamna un om cu multe idei, iti dau dreptate. altfel...it sucks ot be you