marți, 14 decembrie 2010

Cand eram mica

..credeam ca oamenii rai sunt oamenii care sunt incruntati, oamenii care nu zambesc necunoscutilor si cunoscutilor cu greu. Oamenii rai nu mancau prajituri si nici nu se uitau la desene animate. Mai credeam ca nu suporta pepenele si nici nu stiu cum arata ala galben. Oamenii rai nu aveau culori preferate si nu i-am vazut niciodata sa scoata limba. Nu faceau glume si daca radeau de glumele altora, erau glume la care altii inroseau. Oamenii rai nu imparteau nimic cu tine si-ti luau si ce aveai in mana. Nu primeai imbratisari din senin de la ei si nici macar din ploaie si nori si asta pentru ca oamenii rai nu au inima. Au. Dar bate in acelasi ritm. Niciodata mai repede, niciodata mai incet. Mereu acelasi ritm egoist, fiecare bataie doar pentru ei, nici o bataie pentru altii. Oamenii rai nu stiau sa desenze zambete pe fetele altora si nici macar pe hartie. Ei nu te ajutau, nu le pasa ca mananci singur, nu te intrebau la ce te gandesti, nu observau ca iti e frig sau cald. Oamenii rai nu stiau personaje din desene animate si nu puneau intrebari prostesti. A fi serios pentru ei era o meserie si nu o modalitate de a-i face pe altii sa rada. Oamenii rai erau rai pur si simplu, nu as fi avut niciodata incredere in ei. Nu le-as fi dat sa-mi tina nimic. Nici macar, nici macar o gargarita, daramite inima.
Asta credeam cand eram mica.
Si acum, cred la fel.

5 comentarii:

Anonim spunea...

sunt fel de fel de optiuni, de cum sa fii, asa sau altfel, multiplicat la infinit. ideea e ca oricat te-ai stradui sa apari asa cum stii tu ca esti, in fata altora, diferenta imediat apare pentru ca e diferita perceptia. pe cand, tu-ul (general) stii ca esti asa si "cum esti in fond" si nu faci nimic contrar acestui lucru pentru a aparea altfel ca ai fii, totusi fiind supus unei observari, vederi din afara, ajungi sa constati ca parerile despre tine difera uneori de ce stii tu ca esti. e diferenta dintre subiect cel care traiesti si deci esti asa cum vrei si stii ca esti(autosuficient)si obiect perceput din exterior, chiar daca biologic tot subiect traitor ramai, devii obiect de analizat!

Laura spunea...

ahaaaaam

K spunea...

O spui cu atat credinta ca as zice ca e un fapt dovedit stiintific, irefutabil;)
Sa-ti zic un secret nimic pe lumea asta nu e absolut iar parerea de care ai vorbit ( desi ai scris) sper sa o uiti incurand ajungand la "o lumina mai inalta", ca sa folosesc o formulare de tip pseudo-biblic.

Laura spunea...

De asta se numeste 'cand eram mica', pentru ca atunci cand esti mic crezi absolut si imi e putin dor de asta.

BeznaWarrior spunea...

Din descrierea ta e clar: englezii sunt oameni rai :))) De fapt vesticii. Si falsi de multe ori. Mai incoace, spre est, sunt la fel de multi oameni rai. Doar ca nu sunt falsi.
Ca o concluzie "sunt de aceeasi parere cu tine."
semnat Johny Bravo sau Benoit Ratonul sau "Oui papa" (pronuntat nazal)