joi, 26 mai 2011

Aveti rest?

Soare, soare de 10 dimineata. Flip, flip, mi se auzeau papucii pe piatra cubica. La colt, un chiosc de ziare, o tanti la vo' 46 de ani. 'Daca vreau o Romanie libera, Adevarul si un Cancan, aveti sa-mi dati rest la 100 de lei?'
Nenea vanzator s-a uitat prelungit la ea apoi in zare 'Daca vreti o Romanie libera trebuia sa va fi nascut acum cateva secole. Sau ati putea acum sa nu mai cumparati produse importate, sa nu mai copiati carti la XEROX, sa nu mai aruncati gunoaie pe strada, sa nu va mai bagati in fata la coada, sa nu mai mergeti fara bilet, sa respectati oamenii care vorbesc, sa nu mai dati mita, sa respectati regulile de circulatie, sa folositi resursele responsabil, sa munciti nu doar pentru bani, sa respectati munca altora, sa incurajati copiii sa gandeasca pentru ei, sa nu mai intelegeti prost democratia, sa iubiti tara, sa va invatati copiii sa o iubeasca, sa nu criticati fara sa construiti si inca atatea.
Cat despre adevar, adevarul va va face liberi. Fiti un om adevarat. Sincera cu toti, dar mai ales sincera cu sine. Cautati sa va raportati la Adevar.
Cancan? O forma de distractie ieftina si fatis pornografica. Heh, odata ce veti avea o Romanie libera si Adevarul, n-o sa mai cereti Cancan. E clar.
Si, in cele din urma, daca lucrurile are sta asa, nu v-ati mai multumi cu resturi'
A oftat si s-a uitat din nou la ea, cu o dezgustare resemnata 'Nu, n-am. Mergeti sa schimbati la McDonalds'

4 comentarii:

carmen spunea...

zi-i la nenea ala ca il iubesc

evenimentul zilei spunea...

Laura's back!!! :DDDDD

Dudu Vasile spunea...

:))) super tare.
si cica evenimentul zilei :))

Laura spunea...

:)) true. It's good to be back :D