vineri, 17 iulie 2009

Despre declaratia de independenta si declaratia de dependenta

Este vineri seara si acum chiar nu mai are rost sa spun cat de mult urasc facultatea si cat de tare isi bat joc unii profesori (poate o sa spun o data cand o sa fiu bine-dispusa), o sa incerc sa sterg indoielile povestind despre independenta si dependenta.
Incepand cu inceputu', am citit in Proverbe 16 ca, omul face planuri in inima lui, dar Dumnezeu ii determina pasii si ca, omul arunca cu zarurile, dar Dumnezeu determina cum cad. Ceea ce ma face sa cred, in sensul de 'crez', ca nu exista conicidente si mai mult de atat, cand esti in mana lui Dumnezeu, planurile si 'nimereala' sunt conduse de El.
Trecand de la asta la declaratii..In declaratia de independenta scrie despre drepturile oamenilor, printre care si 'the pursuit of happiness' (sau goana, vanatoare dupa fericire). Ceea ce este in fapt ok..sa-ti construiesti viata cat poti mai bine..dar daca te uiti in declaratia de dependenta (Prov. 13:21), zice 'blessings chase the godly' (sau binecuvantarile ii urmaresc, fugaresc pe neprihaniti).
Si atunci? Nu merita sa crezi? Nu merita sa te increzi? Nu merita sa te crezi si sa te increzi in Dumnezeul care poate sa invie morti (de care vreti voi) si sa aduca la existenta lucruri care nu au existat? -Romani 4:17
Imi redeclar dependenta..si bine e!

Niciun comentariu: