luni, 9 noiembrie 2009

Cum sa vezi partea plina a paharului

A fost o data, cum s-a mai intamplat de multe ori, un baietel care isi dorea un caine. Parintii nu prea doreau si-l duceau cu promisiunea unui caine din craciun in pasti si din pasti in ziua de nastere. In cele din urma baietelul a hotarat sa-si gaseasca el un caine. Si l-a gasit. Dar, desigur poti sa-ti imaginezi cum arata un caine maidanez.. Jegos in ciuda tuturor ploilor, care au transformat praful de pe el intr-un gel de par extrem de puternic, cu o ureche in sus cealalta bleguta, in jos, cu sprancene dezordonate, cu mustatile mai scurte intr-o parte, urme de muscaturi pe picioare..
Cand a intrat cu el in bucatarie tatal a avut un singur gand 'javra asta nu ramane in niciun caz', dar il iubea pe baietel si a incercat sa-si transmita gandul cat mai neutru:
'Ok, deci, cainele asta e murdar, extrem de murdar. Are pureci si cine stie cati alti paraziti si microbi care te-ar putea imbolnavi! Nici macar nu cred ca ar fi in stare sa pazeasca casa, tu vezi ce urechi are? si, si ce slabanog e? Si in afara de asta, e urat! E ingrozitor de urat si miroase teribil..si uite si tu..'
Ochii baietelului erau deja inlacrimati.
'Dar tati..'
Tatal s-a induiosat si apoi si-a mai inmuiat tonul:
'Bine, da-mi un motiv bun pentru care sa-l pastram si-ti promit ca-l pastram'
Zambetul copilului s-a intins pana la urechi:
'Bate din coada!'

Un comentariu:

Anonim spunea...

te-ai luat dupa mine... vezi ca am scris despre un caine