vineri, 25 ianuarie 2013

Când nu te caută Poliţia

Când nu te caută Poliţia o cauţi tu pe ea.
Deşi părea o zi bună, ieri, cu tot cu cerul senin, s'ă dovedit a fi o zi de jale. Ieşind din scară mi'a fost dat sa văd lipsa bicicletei mele, Pegas nu mai era. Un gând de furie m'a luat de la picioare in sus. M'am gândit că poate e plecat cu Alin, dar cand mi'a zis că nu e cu el mania s'a transformat in tristeţe.
Oricine a făcut asta trebuia sa plătească, cumva. Încă nu ştiu cum.

Urmând sfatul lui Radu, am pornit in căutarea Poliţiei.
La fel cum socoteală de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, nici adresa de pe site nu corespunde cu cea din realitate. Am pribegit o vreme pe lângă Apărătorii Patriei, pe stradă nici tipenie de om. Până la urmă am văzut un bătrân, care părea de'al locului. Ma apropii de el şi până sa deschid gura ma întreabă "unde e secţia de poliţie?" Ii zic că şi eu o caut şi aşa pornim într'o mini-aventură.(ştiu, numai mie mi se poate întâmplă aşa ceva)
 Am mai orbecait puţin până am dat de nişte oameni pe care sa'i întreb. Cu noile indicaţii şi nou avant am redirectionat mersul. Nenea, care era născut in 1928, cred că nu a sesizat înmulţirea maşinilor şi apariţia trotuarelor de'a lungul anilor, pentru că mergea exclusiv pe stradă şi striga in gura mare "unde sunteţi bă? Unde v'ati băgat?" Oamenii se uitau la noi, maşinile claxonau iar eu mi'am asumat rolul de nepoata cuminte.
Ajungând într'o intersectie, unde trebuia sa facem stânga, omul a mers înainte. Strig după el. Nimic. Strig mai tare. Tot nimic. Alerg după el, îl întorc din drum şi in două minute ne trezim un faţă secţiei.
 Ca o nepoată politicoasă L'am lăsat sa'şi spună oful primul. Aşa am aflat că a fost păcălit sa cumpere nişte oale. Asta pe scurt. Povestea a durat 10 min şi era alambicata, plină de detalii searbade.
A fost îndrumat la relaţii cu publicul, unde a repetat povestea, ceva mai scurt, dar a compensat cu arborele genealogic şi povestea vieţii lui, pe care nu a terminat'o încă.
In timpul asta eu am depus plângere in 3 exemplare, m'am contrazis cu un nene poliţist, ne'am împăcat, am schimbat trivialitati cu un alt nene poliţist şi am discutat treburi serioase cu primul poliţist.
Acum ii aştept sa mergem sa facem poze la locul faptei.
Nenea încă povesteşte.
Iuhuuuuu. O sa merg cu maşina poliţiei.

Niciun comentariu: