vineri, 23 mai 2008

Despre fulgere si neoane

Eram deunaseara in autobuz, si ma uitam la poze si cu coada ochiului pe geam. 'Fulgera? Cred ca da. Iar? Ba, esti proasta, nu vezi ca e de fapt reflectia neonului palpaind in geam?..Hmm.Deci daca acum n-a fulgerat...e neonu!' Pan' la urma era si neonu' si fulgere. Nu e greu sa deosebesti un fulger de o lumina de neon stricat dar daca nu esti atent si te uiti doar cu coada ochiului poti fi inselat. Cel mai simplu ar fi sa stingi neonu'.Si ma gandeam io asa: Neoanele si fulgerele sunt ca 'prietenii' sau ca prietenii. De cate ori nu ti s-a intamplat sa crezi ca o manifestare de prietenie este din inima, sa crezi ca 'imi place cum iti sta parul' este o apreciere sincera cand de fapt tu aratai ceva mai bine ca vrajitorul din Oz? E plina lumea de cuvinte care palpaie a lumina si de neoane stricate. Prefer, totusi, cuvintele care lumineaza ceru', pardon, pamantu'..
Nu ma condamnati, deci, daca sting lumina (uneori)..vreau sa vad fulgere. Si sa ploo! Sa ploo cu fericire si sa ne ude pana la inima!

Un comentariu:

Unknown spunea...

am descoperit blogul tau din intamplare si il citesc de ceva vreme . imi place f mult cum scrii iar faza cu neoanele si fulgerele este geniala... God bless you