joi, 29 mai 2008

Pe 31 mai Romania renunta la fumat


1.000.000 de pliante, 20.000 de postere si un premiu de 2000 de Euro vor încuraja românii să renunţe definitiv la fumat

Asociaţia studenţească AMiCUS şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea Transilvania, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj - filiala Brasov, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov şi voluntari ai Crucii Roşii implementează la Braşov campania naţională „Pe 31 mai România renunţă la fumat”

“În fapt, această iniţiativă este urmarea campaniei “Pe 31 mai Braşovul renunţă la fumat” organizată anul trecut de către Asociaţia Studenţească AMiCUS şi care s-a bucurat de un succes deosebit. Văzând acest lucru, am decis ca anul acesta să căutăm parteneri naţionali serioşi, cu posibilităţi de implementare în cât mai multe locaţii, care au mai fost implicaţi în astfel de acţiuni” a declarat Aurelian Horja, iniţiatorul acestui proiect.

“Anul acesta se împlinesc cinci ani de la inaugurarea în Parcul Tineretului din Bucureşti a singurului Monument din lume dedicat Victimelor Fumatului şi a rostirii Declaraţiei de la Bucureşti prin care se cereau multe din lucrurile ce astăzi sunt realitate. Am considerat că o astfel de iniţiativă merită sprijinită şi asumată de către Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea” a declarat Cristian Modan, reprezentantul partenerului naţional de implementare al proiectului.

Până pe 31 Mai, voluntarii campaniei vor distribui în licee, facultăţi, campusuri universitare, unităţi medicale şi locuri publice din toată ţara sute de mii de pliante (la Braşov 17.000) conţinând îndemnul de a renunţa la fumat cel puţin pe data de 31 mai.

De asemenea, vor fi afişate 20.000 de postere (la Braşov 750) pentru a marca acest eveniment iar voluntarii vor fi îmbrăcaţi pe toată perioada campaniei în tricouri albe, purtând sloganul campaniei: „Pe 31 mai România renunţă la fumat!”.

Pe data de 31 mai, zeci de tineri vor ieşi pe stradă „înarmaţi” cu un fluier şi vor „amenda” cu un fluierat scurt şi prietenos orice român văzut că îşi aprinde o ţigară sau cumpără un pachet de ţigări. Ca „proces verbal” le vor oferi un pliant prin care vor fi îndemnaţi să renunţe la fumat cel puţin pe data de 31 mai.

Pentru cei care doresc să renunţe la fumat sunt puse la dispoziţie mai multe modalităţi si un premiu de 2000 de Euro pentru una dintre persoanele care vor renunţa la fumat definitiv:
• telefon: 021 252 09 24 sau 0741 079 325
• email: office@fumat.ro sau office@asef.ro
• completarea pliantelor ce vor fi distribuite în cadrul campaniei
• curs interactiv de renunţare la fumat prin accesarea site-ului www.fumat.ro Cursul este oferit gratuit şi se va desfăşura online putând fi urmat oricând în funcţie de programul dorit de cursanţi.

Asociaţia Studenţeasca AMICUS este o organizaţie studenţească constituita la nivel naţional şi işi propune să răspundă nevoilor specifice ale studenţilor, organizând periodic seminarii, conferinţe, dezbateri şi ateliere orientate pe formarea profesională şi dezvoltarea personală, promovează şi susţine voluntariatul în cadrul unor programe comunitare şi educaţionale.

Activitaţile desfăşurate de Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie în parteneriat cu Institutul de Sănătate Publică, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Agenţia Naţională Antidrog, Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene au ca scop îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei prin informare şi educare cu privire la un stil de viaţă sănătos dar şi combaterea activă a comportamentelor dăunătoare sănătăţii (alcoolism, tabagism, consum de droguri) şi sprijinirea celor care doresc să renunţe.

Un comentariu:

aphilippi spunea...

uitati-va foarte atent la sponsorii in alb-negru din partea dreapta jos!!! :)