duminică, 14 iunie 2009

Despre bani si viata

Daca ai avea multi bani ce ai face cu ei? Ti-ai lua o masina, in care ai mai investi inca multi bani? Sau poate ti-ai construi o casa? Sau poate ca esti un om cult si ai face multe calatorii in jurul lumii?
Daca ai avea putinti bani ce ai face cu ei? Ti-ai plati intretinerea si netu'? Sau poate i-ai strange si ti-ai lua un laptop? Sau poate ca ai merge o data pe an in concediu?
Dar ce faci atunci cand viata unui om depinde de bani? De banii tai si ai mei? Ce faci atunci cand o respiratie in plus costa 1 euro? Ce faci atunci cand inima cuiva continua sa bata datorita unui aparat care costa 10.000 de euro? Ce faci atunci cand viata cuiva ar putea fi cumparata in schimbul a 100.000 de euro? Mai mult de atat, ce faci cand cineva nu are suficienti bani ca sa biruie moartea? O sa-ti cumperi o masina? Sau poate o casa? Sau poate o sa mergi la mare in Turcia anul asta? Si ea va primi in schimbul unei vietii de slujire, pentru copii ai strazii si orfani, moartea.
O fata ca toate fetele..ba nu, nu ca toate fetele. Zambetul ei e molipsitor si grija fata de altii uimitoare.
Intro zi a aflat ca are leucemie. S-a dus sa cumpere sanatate, dar i-au zis ca degeaba cumpara sanatate, trebuie sa cumpere viata. A strans toti banii pe care-i avea si s-a dus peste hotare sa caute sa cumpere viata. A gasit, dar cand a intins banii i s-a zis: 'Nu ajung, banii astia nu ajung.'
S-a naruit totul. Cu ce avea ea sa cumpere viata? Prieteni si oameni cu dragoste au contribuit la intregirea sumei.
Cu noi sperante s-a intors sa cumpere viata si i s-a zis:
'Da, astia ajung pentru putina viata, dar nu sunt suficienti. Mai strange.'

Banii tai pot da viata unui om. Aici sunt datele de cont.

Scrie si tu ceva aseamantor (sau copiaza textul) la tine pe blog.

Niciun comentariu: